Оперативният темп в направленията Купянск, Лиман и Бахмут в момента е

...
Оперативният темп в направленията Купянск, Лиман и Бахмут в момента е
Коментари Харесай

ISW: Колкото войници мобилизира Русия, толкова и губи на фронта

Оперативният ритъм в направленията Купянск, Лиман и Бахмут в момента е по-нисък, в сравнение с в посока Авдеевка. Тези докладвани загуби допускат, че процентът на съветските жертви в региона на Авдеевка може да е даже по-висок предвид по-високия действен ритъм там. Украински публични лица по-рано оповестиха, че съветските сили са изгубили 5000 души убити и ранени покрай Авдеевка и Маринка (западно от град Донецк) между 10 и 26 октомври, когато съветските сили започнаха две талази от тежко механизирани офанзиви, с цел да завладяват Авдеевка.

 

В момента съветските сили организират всеобщи офанзиви, ръководени от пехота, с цел да завладяват Авдеевка в явен опит да запазят бронираните транспортни средства, макар риска от още по-големи загуби в жива мощ. Украински публични лица показаха, че съветските отбранителни старания също водят до обилни жертви, като съгласно известията украинските сили са умъртвили над 1200 съветски военнослужещи и са ранили над 2200 на източния (левия) бряг на Херсонска област сред 17 октомври и 17 ноември.

 

Украинските сили не престават контранастъпателните интервенции в западната Запорожка област и евентуално нанасят сходни загуби на отбраняващите се съветски сили в този сектор на фронта. ISW не може да удостовери предоставените от Украйна данни за съветските жертви, а надеждни данни за съветските жертви в Украйна не са налични. Ако данните, предоставени от Украйна, като цяло са точни, те допускат, че съветските интервенции в Украйна като цяло са мощно изтощителни и че огромните съветски загуби не са просто резултат от най-скъпите съветски настъпателни интервенции край Авдеевка.

 

Руски и украински публични лица оповестиха, че съветските старания за криптомобилизация дават приблизително 20 000 до 40 000 служители на месец, %, който може да е по-нисък от настоящия % на жертвите на Русия в Украйна. Украински чиновници съобщиха през пролетта и лятото на 2023 година, че Русия набира почти 20 000 служители чрез старания за криптомобилизация на месец.

 
Украински публични лица оповестиха, че групировката на съветските сили по фронта Харков-Луганска област почти не се е трансформирала от лятото на 2023 година, което допуска, че ангажираността на нов личен състав в района компенсира съветските загуби, само че не усилва силата на тази формация.

 

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев по-рано съобщи, че съветската армия е набрала 42 000 чиновници сред 9 ноември и 1 декември.

 

Украинските данни за съветските загуби по фронта допускат, че съветските месечни загуби могат да надвишават 20 000 души месечно и може даже да се доближат до доста по-високата цифра на Медведев. Руските интервенции в Украйна неотдавна подтикнаха съветското военно командване да изпрати бързо новосъздадени и незадоволително мощни формирования в Украйна, с цел да укрепи секторите на фронта, възпрепятствайки по-дългосрочните старания за образуване на оперативни и стратегически запаси и преструктуриране на съветските сухопътни сили.

 

Както цифрите за набиране, по този начин и за жертвите евентуално варират в течение на годината и всички налични числа евентуално са пресилени. Отчетените цифри обаче съответстват с следените условия на бойното поле, както и други украински отчети, че съветската войска е съумяла да поддържа единствено настоящето си равнище на окомплектовка в Украйна, макар съгласно известията огромния брой новобранци. Големите съветски загуби евентуално ще попречат на съветските сили да попълнят и възстановят съществуващите елементи в Украйна и да образуват нови оперативни и стратегически запаси, в случай че напъните за генериране на съветски сили продължат с актуалните темпове, до момента в който съветската войска продължава интервенциите. Русия обаче наподобява способна да продължи да поема такива загуби и да ги компенсира с нови чиновници, стига президентът Владимир Путин да желае и да може да поеме вътрешните последствия.

 

Руските сили проведоха още една серия от удари с дронове против Украйна в нощта на 6 против 7 декември. Украински военни източници оповестиха на 7 декември, че украинските сили са свалили 15 от 18 изстреляни от Русия безпилотни летателни апарата Shahed-131/136, които са били ориентирани главно към областите Хмелницки и Одеса.

 

Украински публични лица оповестиха, че руски дронове са блъснали пристанищна инфраструктура в Измаилски регион, Одеска област, като са развалили склад и асансьор за зърно.

 

Руски блогъри настояват, че съветски дронове също са блъснали летище Староконстантинов, Хмелницка област и други цели в Одеска област.

 

Говорителят на украинското Главно военно разследващо ръководство (ГУР) Андрий Юсов съобщи, че руските сили нямат задоволително запаси, с цел да ударят украинската енергийна инфраструктура в по-голям мащаб от предходната зима.

 

Министерството на защитата на Съединени американски щати разгласи нов пакет за помощ за сигурността и заричане за взаимно произвеждане на оръжия към Украйна на фона на Международния конгрес за отбранителна промишленост във Вашингтон, окръг Колумбия на 6-7 декември. Министерството на защитата разгласи нов пакет за помощ на 6 декември, който се прави оценка на до $175 милиона и включва: ракети AIM-9M и AIM-7; Високоскоростни противорадиационни ракети; Тръбно изстрелвани, оптично проследявани, кабелно направлявани ракети; противобронови системи Javelin и AT-4; артилерийски боеприпаси; и в допълнение неуточнено съоръжение.

 

Министерството на защитата също по този начин разгласи, че САЩ и Украйна са подписали декларация за планове относно съвместното произвеждане на сериозни оръжия и предпочитания продан на механически данни.

 

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин съобщи, че партньорството ще разреши на Украйна да създава аварийни елементи за военно съоръжение, предоставено от Съединени американски щати, и да връща ремонтираното съоръжение на фронтовата линия по-бързо. Белият дом съобщи, че Съединени американски щати ще изпратят консултант към Министерството на стратегическите промишлености на Украйна, с цел да помогне за ускорение на оперативната съгласуемост на Украйна с НАТО, битка с корупцията и привличане на задгранични вложения в сериозни промишлености. Украинският министър на отбраната Рустем Умеров се срещна с Остин на 7 декември и се застъпи за продължение на поддръжката на САЩ за Украйна през 2024 година

 

Руският президент Владимир Путин разиска развиването на руско-иранските стопански връзки с иранския президент Ибрахим Раиси в Москва на 7 декември. Путин съобщи, че търговията между Русия и Иран е повишена с 20 % през 2023 година и е достигнала над пет милиарда $.

 

Путин заяви, че Русия и Иран построяват железопътна линия по неустановен сектор от коридора Север-Юг (планиран железопътен маршрут, който ще свърже Русия с Индийския океан през Иран).

 

Путин също по този начин разгласи, че той и Раиси имат намерение да подпишат съглашение за основаване на зона за свободна търговия сред Иран и Евразийския стопански съюз (ЕАИС) в края на декември 2023 година

 

Продължаващият прогрес по коридора Север-Юг и плануваното основаване на зона за свободна търговия сред ЕАИС и Иран евентуално са част от продължаващите съветски старания за обезпечаване на иранска материална поддръжка за съветските интервенции в Украйна, като в същото време улесняват както съветските, по този начин и иранските старания за отбягване на глобите. Путин също означи " значимото за него и Раиси да обменят мнения относно обстановката в района, изключително в Палестина " и похвали иранско-руското енергийно и просветително съдействие.

 

Путин се срещна с престолонаследника на Оман и министър на културата, спорта и младежта Теазин бин Хайтам бин Тарик Ал Саид на 7 декември в коридорите на капиталов конгрес в Москва, евентуално продължение на двустранните срещи с водачите на страните от Персийския залив след срещите на Путин на 6 декември в Обединените арабски емирства и Саудитска Арабия.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР